De lente in huis

Nu de winter bijna achter ons ligt en de lente in het vooruitzicht ligt vind ik het altijd heerlijk om verse bloemen in huis te halen. Eigenlijk begint dat na kerst al. De kerstboom gaat er dan uit en de tulpen tijd begint dan ook net. Ik vind het dan heerlijk om elke week een bos verse tulpen te halen, afwisselend met andere mooie bloemen. Omdat er bij mij dus elke week een vers bosje op tafel staat vind ik het ook wel belangrijk om deze mooie bloemen in een prachtige vaas te zetten. Want je wilt toch dat de bloemen het mooist uitkomen. Nu ben ik al in het bezit van een aantal mooie vazen. Sommigen kocht ik in een winkel en ik heb zelf een paar vazen die ik voor een prikkie kon scoren bij de kringloop. Maar echte design vazen behoorde nog niet to mijn collectie. Dus werd het hoog tijd om eens een mooie design vaas aan te schaffen om dat lente gevoel helemaal naar binnen te halen. 

Ik viel als een blok voor de
Folded Low Vaas in de kleur Ash van het Scandinavische merk
MENU Design. De vaas is ontworpen door
Amanda Betz en zij heeft geprobeerd kunst en gevouwen keramiek in één ontwerp te stoppen. Voor mijn gevoel is dit helemaal gelukt. Door het gevouwen design krijgt de Folded vaas een speels uiterlijk. Zo speels dat je deze vaas al prachtig is zonder er bloemen in te zetten. Zet hem gewoon op of in je kast met een paar andere mooie objecten en je hebt gelijk een mooie blikvanger. 

Wat ik ook een leuk voordeel van deze vaas vindt is dat hij vrij laag is. Daarom kan je hem ook goed gebruiken als pot zoals je op mijn foto’s hierboven kan zien. Ik vind dit ook zeker een leuke combinatie en als je nou niet zo fan van bloemen bent, of geen zin hebt om elke week een nieuw bosje te halen is dit een leuke en slimme oplossing. En je kan natuurlijk elk plantje erin doen waar jij blij van wordt. Alleen even opletten dat de diameter van de pot niet te groot is, zodat je hem wel makkelijk in de vaas kan planten. 

Maar met een bosje tulpen vind ik de Folded toch het mooist. Ik koos voor roze met wit gekleurde tulpen. Dit heb ik gedaan omdat ik deze combinatie het mooist vindt. Zoals je wel kan zien aan de rest van mijn inrichting;) En terwijl ik deze blogpost aan het schrijven bent begint het zonnetje lekker na binnen te schijnen en licht het de hele woonkamer op. Heerlijk toch! Kom maar op met de lente.. wij zijn er klaar voor.  

Liefs,

Inge